infu kokbok logga (melker 2)_Rityta 1

Pasta á la Morotsås

En god morotssås som lyfter en vanlig pasta till en fenomenal pasta!

30 minuter

 12 ingredienser

4 portioner 

pasta morotsås - Robert Lundberg

Gör så här

  1. Skala och riv morötterna.
  2. Finhacka lök och vitlök.
  3. Fräs lök och vitlök i en stor kastrull/gryta med olivolja ett par minuter tills de är mjuka.
  4. Häll sedan i resterande ingredienser.
  5. Skölj ur krossade tomat burkarna med vatten och häll i kastrullen så att ingen tomat blir slösad.
  6. Låt puttra på låg värme i minst 20-25 minuter men helst längre.
  7. Koka pasta till och njut

Ingredienser

Olivolja
Morot (färsk) 500 g
Lök 1 st
Vitlök 2 st
Krossade Tomater 2 st 400 g burkar
Vatten
Tomatpure 2 msk
Creme fraiche 2 dl (funkar jättebra med vegansk creme fraiche)
Grönsaksbuljong 1 tärning
Balsamico eller Sojasås
Lagom mkt Oregano
Lagom mkt Basilika
Lagom mkt Salt & Peppar