infu kokbok logga (melker 2)_Rityta 1

Snabb-carbonara

Du hinner knappt plocka fram ingredienserna innan denna supersnabba carbonara ligger på såväl tallrik som i lunchlåda. Går självfallet även att göra vegetarisk. 

15 minuter

15 ingredienser

1-2 portioner 

Screenshot-2020-12-05-at-14.54.11

Gör så här

  1. Placera stekpanna på spisen i sällskap av en lock-bestyckad kastrull med saltat vatten.
  2. Slå på värmen.
  3. Klipp upp baconpaketet och dela köttet i halvstora bitar med samma sax.
  4. Klipp direkt ned i stekpannan.
  5. Stek baconet lagom krispigt och placera pastan i det kokande vattnet, med koktid enligt instruktion på paketet.
  6. Häll ut vattnet men låt den färdigkokta pastan ligga kvar i kastrullen och fyll därefter på med det stekta köttet.
  7. Slå i lite grädde och knäck ägget över kött- och pastabladningen.
  8. Rör med en gaffel eller sked och gör detta tills önskad krämighet uppnås.
  9. Rör mycket snabbt eller vänta några minuter för att förhindra att ägget koagulerar.
  10. Häll upp i matlåda och toppa med grovmalen svartpeppar.
  11. Är givetvis godast att äta direkt, men med lite extra grädde blir resultatet krämigt även efter ett ärevarv i micron dagen efter.

Ingredienser

Ett paket bacon (alt fejkon) 
Pasta efter tycke och smak
Ett ägg
Eventuellt grädde
Salt och peppar