
Snabb-carbonara
Du hinner knappt plocka fram ingredienserna innan denna supersnabba carbonara ligger på såväl tallrik som i lunchlåda. Går självfallet även att göra vegetarisk.
15 minuter
15 ingredienser
1-2 portioner

Gör så här
- Placera stekpanna på spisen i sällskap av en lock-bestyckad kastrull med saltat vatten.
- Slå på värmen.
- Klipp upp baconpaketet och dela köttet i halvstora bitar med samma sax.
- Klipp direkt ned i stekpannan.
- Stek baconet lagom krispigt och placera pastan i det kokande vattnet, med koktid enligt instruktion på paketet.
- Häll ut vattnet men låt den färdigkokta pastan ligga kvar i kastrullen och fyll därefter på med det stekta köttet.
- Slå i lite grädde och knäck ägget över kött- och pastabladningen.
- Rör med en gaffel eller sked och gör detta tills önskad krämighet uppnås.
- Rör mycket snabbt eller vänta några minuter för att förhindra att ägget koagulerar.
- Häll upp i matlåda och toppa med grovmalen svartpeppar.
- Är givetvis godast att äta direkt, men med lite extra grädde blir resultatet krämigt även efter ett ärevarv i micron dagen efter.
Ingredienser
Ett paket bacon (alt fejkon)
Pasta efter tycke och smak
Ett ägg
Eventuellt grädde
Salt och peppar