Pappa Svoréns Morotsbiffar

infu kokbok logga (melker 2)_Rityta 1

Pappa Svoréns Morotsbiffar

Krispigt goda biffar. Serveras med couscous, bulgur, tsatsiki och färgladaste salladen.

30 minuter

 7 ingredienser

4 portioner
(8 biffar)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skala morötterna. Riv morötter och halloumi grovt på ett rivjärn.
  3. Blanda morötter, halloumi, ägg, ströbröd, chiliflakes och svartpeppar i en skål. Smaka eventuellt av med salt.
  4. Forma till 8 biffar (för 8 st) med oljade händer och lägg på en bakpappersklädd plåt.
  5. Koka couscous eller bulgur enligt instruktion.
  6. Pensla med olja på båda sidor. Ställ in i mitten av ugnen 15–20 minuter, tills de får fin färg.
  7. Klart!  

Ingredienser

250 g morötter

200g halloumi 

2 ägg

0.75 dl ströbröd

1 tsk chiliflakes

salt svartpeppar

olja