Ge läxhjälp som privatlärare på SmartStudies

Söker du som student på Maskinteknologsektion ett värdefullt extrajobb sidan av dina studier? Utbildningsorganisationerna SmartStudies läxhjälp och Allakando läxhjälp söker löpande efter studenter som vill ta sig an rollen som privatlärare och därmed göra betydelsefull skillnad för elever, samtidigt som de ger dig meriterande erfarenheter. 

Att ge läxhjälp innebär att du blir en förebil och mentor

SmartStudies är ett dotterbolag till Allakando som är sveriges största företag inom privatundervisning. Utbildningsorganisationerna har studiecoacher i hela Sverige, inom flera olika ämnesområden och på alla nivåer. 

Genom att ge läxhjälp som exempelvis mattelärare på SmartStudies får du en möjlighet att förändra unga människors liv samtidigt som jobbet ger dig värdefulla meriter för framtiden. Extrajobbet som studiecoach innebär mer än att bara att hjälpa elever med sina studier. Du är en mentor och en förebild som motiverar och stärker elevernas självförtroende för att de ska klara sina studier. 

Det krävs inga tidigare erfarenheter av privatundervisning,  det viktigaste är att du brinner för att utveckla och hjälpa andra människor!

Båda organisationerna utbildar och coachar dessutom alla sina studiecoacher så att de kan bli experter på att ge läxhjälp! 

Läxhjälp – en flexibel sidosyssla

Som privatlärare får du ett flexibelt extrajobb som är perfekt för dig som studerar på universitetsnivå då CSN:et kanske inte alltid räcker till. Att ge studiehjälp hos antingen SmartStudies eller Allakando innebär att du förväntas kunna jobba ungefär 4 timmar i veckan, vanligtvis är det upplagt på två 120-minuterspass. Du väljer helt på egen hand vilka ämnen och på vilka tider. Det innebär att du får en möjlighet att själv planera dina veckor vilket gör att du själv hinner med ditt eget plugg! 

Som lärare hos Allakando eller SmartStudies matchas du alltid ihop med en elev som passar dina ämnen och som bor nära dig. Utöver att ge läxhjälp hemma hos din elev kan du även ge läxhjälp online eller på valfri plats – du och din elev bestämmer upplägget! 

Just nu är det vanligt med att antingen ge läxhjälp i Göteborg eller med att ge läxhjälp i Malmö. Självklart kan du ge studiehjälp oavsett vart du bor i Sverige då organisationerna finns i hela landet! Om det är så att du som student på MTS kanske studerar på distans och inte bor i Linköping just nu är detta inga problem eftersom att möjligheten för att ge läxhjälp online finns! 

Unik språngbräda för din karriär

Tusentals elever som jobbat hos antingen SmartStudies eller Allakando har fått värdefulla meriter för framtiden. Extrajobbet ger dig unika färdigheter som får dig att sticka ut hos din framtida arbetsgivare. Rollen som studiecoach ger dig nyckelfärdigheter inom ledarskap, ansvarstagande och mentorskap – egenskaper som är högt efterfrågade på arbetsmarknaden!

Som exempelvis privat mattelärare som ger mattehjälp, får du en gedigen utbildning inom pedagogik. En egenskap som kan vara väldigt värdefullt för framtida arbetsintervjuer – men även i en mängd andra situationer. Som bevis på dina insatser som studiecoach får du alltid ett mer och mer utförligt rekommendationsbrev i takt med att du hjälper fler elever.

Så ansöker du till jobbet

Är du intresserad av att ett riktigt roligt och givande extrajobb har du hittat helt rätt! För att sätta igång med din ansökan kan du besöka SmartStudies hemsida. Där finns det sedan en sektion som heter “jobb” i toppmenyn. Klicka där och skicka in din ansökan redan nu! Vill du veta mer om tjänsten som studiecoach kan du istället ringa direkt till 0775 – 88 08 15.

Sök mentor till mastermottagningen!

Visst vill du ge nya masterstudenter en bra start vid LiU?

Just nu söker TekFak dig som vill delta i arbetet med att ge de nya studenterna på de engelskspråkiga masterprogrammen bästa möjliga mottagning och introduktion. Vi söker 10 studenter för en tidsbegränsad period. Just nu är en annons ute för detta med sista ansökningsdag är 7e maj. Se annonsen Mentorer till Tekniska fakultetens mastermottagning 2021. Ta tillfället i akt och passa på att träffa internationella studenter, vara med och introducera dem vid LiU samt dessutom tjäna lite extra pengar!

Företagsannons: ACCENTURE NORDIC VIRTUAL EXPERIENCE PROGRAMS

Låter konsultyrket spännande? Nu kan du testa på det redan innan examen! Vi har precis lanserat två virtuella program där du kan testa rollen som utvecklare eller managementkonsult. Du genomför programmen i din egen takt, och de tar 3-5 timmar totalt. Vässa dina färdigheter inför framtiden och få ett certifikat att lägga till på ditt CV. 📝 
Ansökan görs här.

Företagsannons: Outby Ny grind för alpin skidåkning

Om Outby

Outby är ett av Sveriges mest innovativa bolag just nu. Företaget startade i april 2020 och har på kort tid vuxit till Sveriges största tjänst för spårkort inom längdskidåkning. Under 2021 kommer företaget att växa till en komplett tjänst för skidanläggningar.
Outby har kontor i Linköping men arbete sker även på distans. Du får arbeta tillsammans med erfarna ingenjörer som tycker om att utveckla både affärer och produkter. Vi brinner för skidåkning och friluftsliv och det är ett stort plus om du också gör det.
Det här sommarjobbet är inget “hitte-på”. Du kommer snabbt att bli en del i vårt team och utveckla produkter som kommer att användas på riktigt redan till vintern 2021.

Ny grind för alpin skidåkning

Vi söker dig som ska börja sista året på Civilingenjörsprogrammet Design och produktutveckling. 
På alpina anläggningar används inpasseringsgrindar för att verifiera att gästerna har köpt liftkort. Din uppgift är att vara med i utformningen av en ny grind för alpin skidåkning och mountainbike. Grinden kommer att vara lätt och flexibel för att passa till flera olika användningsområden. Du kommer att få stöttning från teamet och verka i en positiv och utvecklande atmosfär.
Sommarjobbet kommer att börja i en skiss och därefter gå via CAD- och konceptutveckling till mockup.
Ansökan ska vara inne senast den 10 maj. Maila ansökan till sommarjobb@outby.se

ACCENTURE VIRTUAL BREAKFAST – TALK SHOW

Är du i slutet av din utbildning och nyfiken på vad du skulle kunna göra hos oss på Accenture? Då är du välkommen till Accentures Virtuella Breakfast Talk show!

Under talk showen kommer du få inblick i Accenture och hur det är att arbeta som konsult hos oss. Vi kommer bland annat gästas av nyexaminerade kollegor och tidigare interns, berätta om spännande kundprojekt samt våra interna engagemang. Självklart får ni även hänga med på rundvandringar på våra kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö!

Talk showen avslutas med att dela in er studenter i mindre grupper baserat vilket område inom Accenture ni är mest intresserade av; Technology, Strategy & Consulting eller Interactive. Då går vi djupare in på det specifika området och vad det innebär att arbeta som nybliven konsult inom det. Du kommer även ha möjlighet att ställa frågor till våra kollegor – ett perfekt tillfälle att få en personlig kontakt inom Accenture. Ansökan görs här.

McKinsey & Company – apply now!

Create positive, enduring change
We give you unparalleled opportunities to learn and grow, while engaging in leading organizations’ most important topics. At the same time, you develop yourself and others by coaching, trainings, and mentorship.
Whatever we do – we always create change that matters.

Want to join us as a Junior Associate?

Apply to a Generalist or McKinsey Digital role no later than May 20.
Learn more about our career opportunities:
Mckinsey.com/se/careers

Den bästa Fried Rice

infu kokbok logga (melker 2)_Rityta 1

Den bästa Fried Rice

Perfekta receptet för en snabblagad portion Fried Rice, så du kan få mer tid över under tentaP.

20 minuter

15 ingredienser

1 portioner 

fried rice - Robert Lundberg

Gör så här

 1. Ta helst ris kokt från gårdagen annars koka ris och låt helst svalna.
 2. Hacka och förbered alla grönsaker.
 3. Sätt en wok på högvärme häll i rapsolja.
 4. Börja med att steka ägget snabbt lägg sedan i en skål på sidan.
 5. Woka grönsakerna och tofu ett par minuter tills de är klara
 6. Häll i ris och ägget. rör runt och häll sedan i sojasåsen, sesamoljan, ostronsåsen, vitlök, smör och limejuice.
 7. Låt steka under omrörning någon minut.
 8. Häll upp på talrik och njut!

Ingredienser

Rapsolja
Ris (helst gammal kokt dagen innan)
1 st Ägg
100g Tofu
1 st Vitlök
20g Smör
1 msk Soja 
1 tsk Sesamolja
1 tsk Ostronsås
Limejuice
Dina favorit wok grönsaker: t.ex Morot Rödkål Grönkål Lök Broccoli

Garnering
Krossade jordnötter Salladslök

Pappa Svoréns Morotsbiffar

infu kokbok logga (melker 2)_Rityta 1

Pappa Svoréns Morotsbiffar

Krispigt goda biffar. Serveras med couscous, bulgur, tsatsiki och färgladaste salladen.

30 minuter

 7 ingredienser

4 portioner
(8 biffar)

Gör så här

 1. Sätt ugnen på 250°C.
 2. Skala morötterna. Riv morötter och halloumi grovt på ett rivjärn.
 3. Blanda morötter, halloumi, ägg, ströbröd, chiliflakes och svartpeppar i en skål. Smaka eventuellt av med salt.
 4. Forma till 8 biffar (för 8 st) med oljade händer och lägg på en bakpappersklädd plåt.
 5. Koka couscous eller bulgur enligt instruktion.
 6. Pensla med olja på båda sidor. Ställ in i mitten av ugnen 15–20 minuter, tills de får fin färg.
 7. Klart!  

Ingredienser

250 g morötter

200g halloumi 

2 ägg

0.75 dl ströbröd

1 tsk chiliflakes

salt svartpeppar

olja