Bönchili deluxe

infu kokbok logga (melker 2)_Rityta 1

Chiligryta

En het chiligryta för kyliga dagar

25 minuter

15 ingredienser

4 portioner 

806F7963-8956-4B9D-9938-EBDF527F9709

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningar.
  2. Hacka löken, vitlöken, röda pepparn och paprikan.
  3. Bryn dem lätt i oljan på medelhög värme, rör om under tiden. Tillsätt spiskummin, paprikapulver, honung och tomatpuré. 
  4. Häll i krossade tomaterna och soya. Smaka av med salt peppar och chilipulver/flakes. 
  5. Skölj bönorna och vänd ner dem. Låt småputtra i 15 min tillsammans med grönsakstärningen. 
  6. Servera med ris eller bröd och creme fraiche.

Ingredienser

3 dl basmatiris 
1 st gul lök
2 vitlöksklyftor 
1 gul paprika
1/2 röd peppar 

3 msk olivolja 
1tsk paprikapulver 
1tsk spiskummin
1 msk flytande honung 
4 msk tomatpuré

400g krossade tomater
1 msk soya
2 paket bönor
1 tärning grönsaksbuljong 

salt peppar
chilipulver/flakes

Fulsittnings-wrap

infu kokbok logga (melker 2)_Rityta 1

Fulsittningswrap

Saknar du att gå på fulsittning med ovve och gyckel? För att återskapa känslan hemma kan du nu laga EMMA:s klassiska fulsittningswrap. 

15 minuter

9 ingredienser

x portioner 

fulsittning-Tilde-Sundin-l-Tryck-Layout-EMMA

Gör så här

  1. Koka matveten efter anvisningarna på förpackningen.
  2. Stek kikärtorna på hög värme med olja och föredragen mängd spiskummin och salt för smak. När de rostat några minuter tillsätt hackad vitlök av valfri mängd.
  3. Hacka de soltorkade tomaterna, finfördela fetaosten och pressa vitlök. Blanda ihop med yoghurten, salta och peppra efter smak. Även syra i form av citruskoncentrat piffar upp röran lite extra.
  4. Sammansätt i ett tortillabröd. Här får man själv portionera hur mycket man föredrar av de olika tillbehören i sin egen wrap.
  5. Ät och njut! EMMA rekommenderar en(flera) delicatoboll som passande efterrätt.

Ingredienser

Matvete
Några nävar kikärtor
Olja du föredrar
(förslagsvis en det är tänkt man kan äta)
Spiskummin
Salt
Vitlök
En näve turkisk yoghurt
En handfull fetaost
Soltorkade tomater
Peppar
Tortillabröd

Pasta a la Morotsås

infu kokbok logga (melker 2)_Rityta 1

Pasta a la Morotsås

Vinterns absolut maskinigaste chiligryta finns nu att inmundigas ty ln är strängt växande

30 minuter

 12 ingredienser

4 portioner 

pasta morotsås - Robert Lundberg

Gör så här

  1. Skala och riv morötterna.
  2. Finhacka lök och vitlök.
  3. Fräs lök och vitlök i en stor kastrull/gryta med olivolja ett par minuter tills de är mjuka.
  4. Häll sedan i resterande ingredienser.
  5. Skölj ur krossade tomat burkarna med vatten och häll i kastrullen så att ingen tomat blir slösad.
  6. Låt puttra på låg värme i minst 20-25 minuter men helst längre.
  7. Koka pasta till och njut

Ingredienser

Olivolja
Morot (färsk) 500 g
Lök 1 st
Vitlök 2 st
Krossade Tomater 2 st 400 g burkar
Vatten
Tomatpure 2 msk
Creme fraiche 2 dl (funkar jättebra med vegansk creme fraiche)
Grönsaksbuljong 1 tärning
Balsamico eller Sojasås
Lagom mkt Oregano
Lagom mkt Basilika
Lagom mkt Salt & Peppar

Snabb-carbonara

infu kokbok logga (melker 2)_Rityta 1

Snabb-carbonara

Du hinner knappt plocka fram ingredienserna innan denna supersnabba carbonara ligger på såväl tallrik som i lunchlåda. Går självfallet även att göra vegetarisk. 

15 minuter

15 ingredienser

1-2 portioner 

Screenshot-2020-12-05-at-14.54.11

Gör så här

  1. Placera stekpanna på spisen i sällskap av en lock-bestyckad kastrull med saltat vatten.
  2. Slå på värmen.
  3. Klipp upp baconpaketet och dela köttet i halvstora bitar med samma sax.
  4. Klipp direkt ned i stekpannan.
  5. Stek baconet lagom krispigt och placera pastan i det kokande vattnet, med koktid enligt instruktion på paketet.
  6. Häll ut vattnet men låt den färdigkokta pastan ligga kvar i kastrullen och fyll därefter på med det stekta köttet.
  7. Slå i lite grädde och knäck ägget över kött- och pastabladningen.
  8. Rör med en gaffel eller sked och gör detta tills önskad krämighet uppnås.
  9. Rör mycket snabbt eller vänta några minuter för att förhindra att ägget koagulerar.
  10. Häll upp i matlåda och toppa med grovmalen svartpeppar.
  11. Är givetvis godast att äta direkt, men med lite extra grädde blir resultatet krämigt även efter ett ärevarv i micron dagen efter.

Ingredienser

Ett paket bacon (alt fejkon) 
Pasta efter tycke och smak
Ett ägg
Eventuellt grädde
Salt och peppar

PubM:s Mozarellapizza

infu kokbok logga (melker 2)_Rityta 1

PubM:s Mozarellapizza

Det vi alla längtat efter. PubM delar receptet till sin rykande goda mozarellapizza – som du nu själv kan baka hemma.

2 h 20 minuter

12 ingredienser

4 portioner 

Skärmbild (184)

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna för degen
  2. Låt jäsa i 2h
  3. Dela upp i 4 lika stora delar och kavla ut
  4. På med tomatsåsen, parmesanen och mozzarellan
  5. Grädda i ugnen på hög värme tills den är fin
  6. Ta ut, toppa med basilika och balsamico



Ingredienser

Pizzadeg:

250 g mjöl

½  pkt torrjäst

½ tsk salt

1 ½ – 2 ml ljummet vatten

 

Tomatsås:

400 g krossade tomater

2 klyftor vitlök

½ msk basilika

½ tsk socker

½ tsk oregano

salt och peppar

balsamico efter smak

 

Topping:

2 pkt mozzarella

1 kruka basilika

Balsamicocreme

toppa med Parmesan

Exciting things are happening – Join the Journey

Apply for Scania Student Intro already today!

With Scania Student Intro, you get an unique insight into the world of Scania, an innovative and world-leading provider of transport solutions. This programme is aimed for master students with an ongoing MSc in Engineering or Systems Science.

The application period is 26 October – 29 November.

Read more and apply now at: 
https://www.scania.com/group/en/home/career/students-and-graduates/student-intro.html