Boende

Bostadsköer:
Det finns flera sätt att få tag på ett boende i Linköping. Det vanligaste sättet är att man får en bostad via Studentbostäders bostadskö. De erbjuder mest korridorsrum och ettor, men även en del större lägenheter. Heimstaden är ett bostadskomplex som ligger nära Ryds centrum där hittar du korridorsrum och ettor. Ofta är det enklare att få bostad där än i Studentbostäder eftersom färre känner till dem. 

Utöver dessa bostadsköer finns det även Byggvesta, som erbjuder lägenheter i Colonia, vilket är bostäderna till vänster om märkesbacken ifall man kommer från Ryd. De erbjuder främst ettor och tvåor. Sist finns även Stångastadens bostadskö, vilket är den kommunala bostadskön. Alla fyra köer är helt gratis att stå, där man endast behöver logga in en gång i halvåret för att behålla sin köplats.

Privata hyresvärdar:
Ett annat sätt att hitta boende på är att söka via en privat hyresvärd. Victoria Park har lägenheter i Ryd och i södra Skäggetorp, men har ingen bostadskö man kan ställa sig i. Istället söker man en specifik bostad och sedan väljer de ut en person som blir erbjuden lägenheten baserat på asnökningsuppgifterna. Det innebär att om du har tur kan du få en bostad väldigt snabbt utan att ha stått i någon kö. Victoria Park erbjuder framförallt tvåor till femmor, så en idé är att gå ihop ett gäng kompisar och söka tillsammans och starta ett kollektiv. En annan hyrevärd som har samma koncept är Willhem. De har lägenheter i bland annat Skäggetorp, Gottfridsberg och Lambohov m.fl.

Inneboende:
Man kan även söka att bo som inneboende hos någon. Bra sidor för att hitta folk som erbjuder rum är Blocket, KOMBO, Bo Tillsammans och LiU:s anslagstavla.

Tips om att bo i korridor:
Att bo i korridor (korre) kan vara både helt fantastiskt och riktigt jobbigt. Självklart beror det väldigt mycket på saker som är svåra att påverka som nyinflyttad, som korridorskulturen och skicket på köket. Trots detta går det att påverka rätt mycket själv. Nyckeln till att trivas i korridoren är kommunikation. Att prata med de andra är avgörande för att få ihop städningen och det andra i köket. Bara att hålla ett gemensamt möte, antingen en gång eller återkommande, där alla diskuterar hur de vill ha det i köket, kan göra enorm skillnad. Genom att diskutera och komma överens om gemensamma regler som alla är med på kommer det förmodligen att bli mycket bättre. Om ni inte redan har en gruppchatt och ett städschema, se till att fixa det så fort som möjligt. Om det trots möten inte fungerar går det alltid att kontakta hyresvärden och be om hjälp. 

Om du känner att det funkar i din korridor, föreslå gärna att ni ska göra något tillsammans, till exempel äta middag, se en film, basta, spela sällskapsspel, sy märken på ovven eller något helt annat. Att bo i korridor kan vara som att bo i kollektiv med sina bästa vänner! 

Äta på campus

Mikrorum: 
I C-huset finns det totalt 5 st mikrorum medan det endast finns två mikrorum i A-huset varav ett är väldigt litet. De flesta andra hus har också mikrorum.

Köpa mat att ta med:
De tre eminenta foodtrucksen har nu återvänt i form av en gemensam restaurang i C-huset mitt emot Moccado. Där hittar du allt från billiga falafelrullar till finare högrevshamburgare.

Längst ner på campus nära campushallen finns falafelhuset som har falafel- och shawarmarullar. 

I C-huset i Collo finns en restaurang som heter Bowl-life som erbjuder Poke-bowls, dels med och dels vegetariska med tofu. Där kan du både kan äta på plats och ta med.

Enklare luncher finns även hos Moccado mitt emot Bowl-life. De serverar enklare mackor och wraps. Baljan säljer även kyckling och falafelmackor för en ganska billig peng. I kårallen finns även Amigo som även de säljer enklare mackor och wraps. De har även en salladsbar där du kan plocka ihop diverse mat i lösvikt. I A-huset finns xxx som främst säljer fika men även har mackor.

Äta på restaurang:
I kårallen finns kårallens matsal som ligger vid scenen. De serverar olika rätter varje dag och erbjuder vegetariskt alternativt men inte alltid veganskt. En lunch kostar 70kr där de även har en salladsbar du får plocka ifrån.

Zenit är en restaurang mellan B-huset och biblioteket med studentpris på lunch. De erbjuder 3-5 rätter varje dag där minst en är vegetarisk. De har även en superbra salladsbar som man får plocka obegränsat ifrån under en lunch, ofta mer värt än själva varmrätten!

Lunchföreläsningar:
På Facebook kan du hitta lunchföreläsningar som anordnas av olika studentföreningar på Liu där, oftast, ett företag kommer och föreläser och bjuder på mat. Superbra grej där du får gratis mat och om du har tur även lär dig något intressant.

Träna i Linköping

Gym:
Närmast till hands finns Campushallen som har ett stort friviktsgym med mycket maskiner samt massvis med gruppass. Vilka gruppas som finns kan du läsa om på deras hemsida Om du binder upp dig på ett år kostar medlemskapet 327kr i månaden.

I Ryds centrum, Skäggetorps centrum och Tannefors finns Gymbolagets gym. 

Andra gym som finns är Nordic Wellness vid City gross, Tornby, Garnisonen och city, Friskis och svettis, Actic och Fitness 24/7.

Studentföreningar:

På Liu finns det otaligt antal studentföreningar som håller på med sport eller någon form av fysisk aktivitet. En lista över alla dessa hittar du här på lius hemsida.

Boka sportlokaler hos studentbostäder:
I flera av studentbostäders områden, bla i Ryd, finns det tennisplaner och pingishallar som man kan hyra gratis och spela i.

Simning:
Linköping har en simhall som ligger i de södra delarna av stan.

Klättring:
I Ryd finns ett klättercenter som erbjuder bouldering och klättring med sele. Du kan betala för inträde eller skaffa medlemskap.

Löpning:
Rydskogen, Vallaskogen och Tinnerö Eklandskap är tre fina skogar att springa i.