Maskinsektionen vid Linköpings universitet


Maskinteknologsektionen huserar de tre civilingenjörsprogrammen Maskinteknik, Design och Produktutveckling och Energi-Miljö-Management samt våra fristående masterprogram Sustainability Engineering and Management, Mechanical Engineering, Aeronautical Engineering och Design. Sektionen startades 1969 och har sedan dess verkat för studenternas intressen och gemenskap.

 

Nyheter


MutU informerar

Mitt namn är Bella (till höger), går EMM 1B och är miljöansvarig. Miljöansvarig är en ny post inom sektionen där jag kommer arbeta och lyfta fram frågor gällande hållbarhet, exempelvis hur vi kan göra alla våra event mer hållbara. Eftersom detta är en ny post finns det stor potential för förändring. Skicka gärna iväg ett mail till miljo@maskinteknologsektionen.se med tips eller funderingar.

Till vänster i bild har ni Elova som går i EMM 2B och bakom har ni Sandra från DPU 2A och det är vi som är arbetsmiljöombud (AMO) på sektionen. Som AMO finns vi till för alla studenter gällande arbetsmiljöfrågor. Om ni har synpunkter kring antingen den fysiska eller psykiska arbetsmiljön kan ni alltid höra av er till oss på vår mail amo@maskinteknologsektionen.se. Det kan vara alltifrån att det är kallt i C-huset till att ni har upplevt kränkningar i någon form. Värt att nämna är att vi har tystnadsplikt! Hör av er till oss, vi gillar mail!

Image from iOS(1).jpg

Äntligen startar JULKALENDERN!

Idag är det första december och det betyder bara en sak - att sektionens julkalender drar igång! Från och med idag och ända fram till julafton kommer vi att publicera en lucka på hemsidan, och vi kan lova att det inte är något ni vill missa! Först ut är Häfvlaget!

Ni hittar julkalendern här på hemsidan under fliken "Julkalendern" eller Klicka här för att hitta till julkalendern!


Hemmissionera

Att hemmissionera innebär att du som student på maskinteknologsektionen åker till en gymnasieskola (förslagsvis din gamla) och berättar om hur det är att studera på LiU, minimikravet är att du pratar i 10 minuter inför en klass. Du kan välja att åka själv eller tillsammans med en eller flera kompisar. Det går bra att hemmissionera när som helst innan den 15:e april. I ersättning får du resan betald, alternativt ett halvdagsarvode på 500 kr om du besöker en gymnasieskola här i Linköping.

Något som är extra kul i år är att de 50 första som hemmissionerar får förköp till FM:s husfest på KK den 15/2 - 2019, detta gäller dock bara om du hemmissionerar innan jul.

För att hemmissionera behöver du höra av dig till en gymnasieskola och bestämma ett ungefärligt datum. Anmäl ditt intresse via denna länk: https://goo.gl/forms/gLdpM1yK3gv2B3D82. Inom en vecka får du besked om ditt besök är godkänt. Efter genomförd hemmissionering lämnar du in resekvittot och får pengarna tillbaka.

Om du har några frågor eller funderingar går det bra att höra av sig till: hemmissionering@maskinteknologsektionen.se


Accenture Resources studentevent

Är du en ingenjörs- eller ekonomistudent som är nära till examen? Har du ett intresse för management consulting och energibranschen? Anmäl dig då till Accenture Resources studentevent som äger rum den 6:e december på vårt kontor i Stockholm, där du får chansen att delta i spännande aktiviteter och mingla med flera av våra konsulter. Ansök senast den 28:e november genom att gå in på följande länk: Klicka här! 

Vi ser fram emot att träffa dig! 

Inbjudan Resourcesevent 20181206.jpg

Sök MPiRE, Presidiet, M-YRAN, Valberedningen, StrateKo och SkattU

Nu händer det!

Sökperioden för Ordförande och Vice ordförande, MPiRE, Projektledare för M-YRAN, ledamot i Valberedningen, StrateKo och SkattU har ÄNTLIGEN öppnat och du har möjlighet att söka de olika posterna till och med fredag 23/11 (OBS! gäller ej Valberedningen, dit kan du söka till fredag 16/11 kl.23:59). Är det detta du väntat på så länge du kan minnas? Gå in på Maskinteknologsektionens facebookevenemang länk här, läs mer om posterna och sök!

Nedan finns länkar till samtliga ansöknings- och nomineringsformulär samt postbeskrivningar till dessa:
 
Valberedningen, StrateKo och SkattU
Beskrivning Valberedningen:Länk här!
Beskrivning StrateKo: Länk här!
Beskrivning SkattU: Länk här!
Ansökan/nominering till Valberedningen, StrateKo och SkattU: Länk här!
 
MPiRE
Postbeskrivningar:Länk här!
Ansökan: Länk här!
Nominering:Länk här!
 
Projektledare M-YRAN
Postbeskrivning: Länk här!
Ansökan: Länk här!
Nominering: Länk här!
 
Presidiet: Ordförande och Vice ordförande
Postbeskrivning: Länk här!
Ansökan: Länk här!
Nominering: Länk här!

Äldre nyheter