Maskinsektionen vid Linköpings universitet


Maskinteknologsektionen huserar de tre civilingenjörsprogrammen Maskinteknik, Design och Produktutveckling och Energi-Miljö-Management samt våra fristående masterprogram Sustainability Engineering and Management, Mechanical Engineering, Aeronautical Engineering och Design. Sektionen startades 1969 och har sedan dess verkat för studenternas intressen och gemenskap.

 

NyheterGyllene skiftnyckeln

Gyllene skiftnyckeln är Maskintekonologsektionens alldeles egna pedagogiska pris. Nominera en examinator, lektionsledare etc. som du tycker gör det där extra. Kanske är det en person som på en engagerat sätt lyckats förklara det man tidigare trodde att man aldrig skulle förstå? Eller också är det en person som tagit fram bra hjälpmedel till studenterna?

Nominera den personen som du tycker förtjänar Gyllene skiftnyckeln via länken nedan. Vinnaren hedras med ett vandringspris och blir också sektionens nominering till Gyllene moroten (LinTeks pedagogiska pris). 
image.png

SÖK Styret, EMMA, FM och Revisor

2019 är här och det är återigen dags för sökperiod på maskinteknologsektionen. Denna gång är det Styret, FM, EMMA och Revisorer som ska tillsättas.

Sökperioden är öppen fram till den 10 februari klockan 23.59. Det finns möjlighet att både söka själv liksom att nominera någon du tror skulle passa till någon av posterna. Självklart går det bra att söka mer än en post! Alla som accepterar sin ansökan eller nominering kommer bli kallad till intervju med Valberedningen, som sedan tar fram nomineringar till posterna vilka presenteras på vårmötet. Kom ihåg att ALLA medlemmar på sektionen får söka till Styret, EMMA, FM och revisorposterna.

Nedan finns länkar till postbeskrivningar, nominerings- och ansökningsformulär. Observera att det är samma ansökningslänk oavsett vad du vill söka.

Om du undrar något om någon av posterna, kom till valpuben tisdag 6/2 och fråga representanter som finns på plats.

Facebookeventet hittar du här!

Ansökan: Klicka här!

Styret
Postbeskrivningar: Klicka här!
Nominering: Klicka här!

FM
Postbeskrivningar: Klicka här!
Nominering: Klicka här!

EMMA
Postbeskrivningar: Klicka här!
Nominering: Klicka här!


Revisor
Postbeskrivningar: Klicka här!
Nominering: Klicka här!


Gör skillnad – extrajobba med läxhjälp hos Allakando

Nästan var femte elev lämnar grundskolan utan tillräckliga betyg för att börja på gymnasiet. Du kan vara med och förändra detta. Bli privatlärare på Allakando och få ett meriterande och välbetalt arbete vid sidan av dina studier och gör ett positivt avtryck i en ung människas liv.

Nästan var femte elev lämnar grundskolan utan tillräckliga betyg. Alla kan mer än de tror – men tyvärr ges inte alla elever rätt verktyg för att kunna bli behöriga till gymnasiet. Där kommer du in i bilden. Du kan göra skillnad.

Allakando söker dig som vill ha ett meriterande och välbetalt arbete vid sidan av dina studier. Som privatlärare är din uppgift att undervisa elever i grundskolan och gymnasiet, i ämnen som du har goda kunskaper i. Det handlar lika mycket om att lära ut studieteknik, som att förmedla ämneskunskaper och att motivera sin elev.

Du behöver inte ha ett långt CV för att kunna arbeta som privatlärare. Det viktigaste är att du vill hjälpa andra människor och att du är kunnig i de ämnen du ska undervisa. Du måste också ha en god förmåga att kommunicera på svenska, i både tal och skrift.

Vi förväntar oss inte att du ska ha erfarenhet av att ha arbetat med undervisning och lärande tidigare. Oroa dig inte Allakando utbildar alla nya privatlärare och ger de verktygen för att bli riktigt skickliga pedagoger.

Arbetet som privatlärare passar särskilt bra för dig som studerar på högskola/universitet. Då har du möjlighet att arbeta med privatundervisning i alla åldrar. Men du har även möjlighet att bli privatlärare hos Allakando om du läser på gymnasiet – då får du undervisa elever som är yngre än dig själv.

Det är fullt möjligt att kombinera rollen som privatlärare hos Allakando med studier och ett rikt privatliv.  Du förväntas arbeta minst 4 timmar i veckan – men det finns även möjlighet att arbeta mer än det. Tillsammans kommer vi överens om ett upplägg som passar dig.

Lönen är bra och konkurrenskraftig. Det finns dessutom goda möjligheter att utvecklas på företaget – du kan bli senior privatlärare – men du kan också börja arbeta på Allakandos huvudkontor.

Du har möjligheten att göra skillnad. Verklig skillnad. Både för dig själv och för andra. Sök arbetet som privatlärare hos Allakando

Allakando-blogg-1.png

Prokrastinera och hjälp framtida studenter!

Nu är det tenta-p igen, och alla misstag under kursernas gång blir plågsamt tydliga. Vore det inte väldigt skönt att i förväg veta hur man bäst lägger upp en viss kurs, för att undvika att hamna i samma sits tenta-p efter tenta-p? Frukta ej, en sådan guide är på väg! Manualen, som släpps i vår, kommer att innehålla i princip allt som man behöver veta som student på M-sektionen i form av kurstips, festguider, den mest ekonomiskt optimala matlådan, hur man överlever att bo i korre och mycket mer!

 

För att göra den komplett behöver vi er hjälp, eftersom vi själva inte läst alla hundratals kurser. Har du något tips på hur man bäst pluggar till en viss kurs? Vad önskar du att du hade vetat i början av kursen? Prokrastinera med något vettigt och fyll i vårt jättesnabba formulär, det tar max 53 sekunder (vi har mätt). Så kan framtida studenter slippa göra samma misstag som vi gör nu! <3

 

/Emil och August (Manualen)

Formuläret (fyll gärna i flera gånger om du har flera tips): Klicka här!

i want you for manualen färdig 4.png

Äldre nyheter