Skaffa bostad


Funderar du på att söka till Maskinteknologsektionen, men är orolig över boende i Linköping? Bara var lugn! Det är helt gratis att stå i bostadskö i Linköping. Här kommer några tips för hur du enklast får boende i staden:

 • Ställ dig i bostadskö
  • Den största hyresvärden för studenter i Linköping är Studentbostäder. Hyresvärden har allt från korridorsrum till lägenheter i olika storlekar. För att kunna söka bostad genom Studentbostäder måste du stå i deras bostadskö. Du ställer dig där genom att registrera dig på www.studentbostader.se. Här får du ett köpoäng för varje dag du är registrerad så tveka inte, ställ dig direkt! Du kan ställa dig i deras bostadskö från och med den dag du fyller 17. Om du inte loggar in minst en gång i halvåret försvinner dina köpoäng.

   Studentbostäder har även något som heter Bostad direkt. Ibland lägger hyresvärden ut bostäder som ger tillträde omgående. Här krävs inga köpoäng, utan det enda som behövs är att du är registrerad hos dem och är antagen till Linköpings Universitet.

 

 • En annan populär hyresvärd för studenter är Byggvesta. Byggvesta erbjuder studentlägenheter i området Colonia som ligger precis vid campus Valla. Här gäller samma princip som för studentbostäder, men de erbjuder inte tjänsten Bostad Direkt. Registrera dig i deras bostadskö här: www.byggvesta.se.

 

 • Om du inte är sugen på att bo ensam eller i korridor finns hyresvärden Victoria Park. Victoria Park erbjuder hyreslägenheter för alla, inte bara studenter. Deras lägenheter är oftast treor eller fyror vilket är perfekt om du vill dela med en eller flera kompisar. Victoria Park har ingen bostadskö, men du måste vara registrerad som sökande hos dem för att få erbjudande om bostad. Du registrerar dig här: www.victoriapark.se

 

 • Våga fråga
  • Ibland kan det vara svårt att få tag i en bostad tills det är dags att flytta. Låt inte detta påverka ditt beslut om att börja studera. Väl på plats i Linköping kommer det finns massor med människor som vill hjälpa dig att hitta boende, därför är det viktigt att du vågar fråga om hjälp.

    

“När jag blev antagen till Linköpings universitet hade jag ingenstans att bo, men tack vare alla härliga faddrar som hjälpte till under mottagningen löste det sig snabbt. Jag fick sova på en fadders soffa under första veckan för att sedan gå vidare till att hyra ett korridorsrum i andra hand. Efter två veckor hade jag lyckats få ett förstahandskontrakt på ett korridorsrum i Ryd och ett år senare fick jag min egen lägenhet via Bostad Direkt. Boende löser sig alltid, bara man ger det lite tid och vågar be om hjälp.” - Amanda, Maskinteknik