Studentlivet


Om du vill studera på ett universitet där man kan kombinera meriterande studier med ett bra studentliv, då är verkligen Linköpings universitet någonting för dig. Utöver den tid som spenderas på skolan finns mängder med föreningar, evenemang, sektioner och mycket mer som man som student på LiU kan engagera sig i eller bara vara med på.


Nattliv


När skolan är hektisk och du känner hur stressen kommer krypandes kan det alltid vara skönt med en paus. Ett kul sätt att ta den pausen är genom de olika evenemang som arrangeras runt om i Linköping. Det kan exempelvis vara pub-kvällar där du tillsammans med dina kompisar kan sitta och ta en öl och snacka om hur tentaångesten börjar komma. Eller kanske att gå ut på någon av alla studentklubbar som finns runt om i Linköping.

Att gå på kravall är något som är unikt med universitetet och något som Linköping är känt för. Kravaller är fester som är arrangerade av studenter, för studenter. De sker alltid på torsdagar och dresscoden är såklart ovve (också känt som overall). Detta är en perfekt chans att träffa och hänga med studenter från hela universitet.


Föreningar


Precis som vanliga människor har även studenter fritidsintressen. Just därför är det perfekt att det finns så enormt många föreningar på LiU. Oavsett vilka intressen du har kommer det förmodligen finnas en förening för dig. Några exempel på populära föreningar är; LiU AIF vilket är en sportföreningar med en rad olika idrotter, M-bandet som är Maskinteknologsektionens egna band och 720 som är universitets skidförening. Om dina intressen mot förmodan inte delas med någon mer av de 27 000 studenter som går på Liu så oroa dig inte. Nya föreningar startas hela tiden och LiU uppmuntrar alla studenter till att ha ett aktivt liv även utanför studierna.


Sektion


Som engagerad i en sektion finns det väldigt många olika saker att pyssla med. Maskinteknologsektionen har ungefär 1 300 medlem varav ca 200 på ett eller annat sätt är engagerade i sektionens aktiva arbete. Det kan vara allt från att sitta med i Styrelsen till att vara med i en av de grupperna som finns i sektionen såsom marknadsföringsutskottet (MafU), utvecklingsutskottet (M-UtU) eller Aktivitetskommittén (MAktKo) . Sektionen har flera olika uppgifter men dess huvudsyften är att agera mellanhand mellan universitet och studenter samt arrangera roliga och lärorika event för studenterna. Sektionen ska helt enkelt bidra till att livet på och utanför skolan förgylld lite extra. Läs gärna mer om sektionens olika delar på www.maskinteknologsektionen.se/sv/sektionen/